Hyundai planerar liten elbil med lågt pris för Europa – men lanseringen dröjer

En liten elbil med en lika liten prislapp står på mångas önskelista. Speciellt här i Europa. Hyundai som redan har lanserat en av marknadens mer prisvärda modeller i form av Kona Electric har också ett mål om att lansera en mindre elbil.

De första uppgifterna om att Hyundai arbetar på en mindre modell kom i samband med en kongress som Automotive News Europe nyligen arrangerade.

– Alla i bilbranschen vet att målet för den här typen av fordon är en bil för 20 000 euro, sa Andreas-Christoph Hofmann, marknadschef för Hyundai Motor Europe under kongressen.

Även om arbetet med en kompakt elbil pågår så kommer det dock ta en tid innan den är produktionsklar. Det finns utmaningar med att sälja små stadsbilar, dels på grund av deras låga pris men också att de generellt är svårare att elektrifiera, förklarade Andreas-Christoph.

Fram till 2030 planerar Hyundai att sälja 11 eldrivna modeller i Europa. Idag erbjuder man modellerna Hyundai Kona, Hyundai IONIQ 5 och snart nyligen presenterade Hyundai IONIQ 6.

Vi får dock inga tidplan för när i ordningen de mindre elbilarna står på tur.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.