Einride öppnar lyxig laddstation för tunga transporter i Sverige

Fraktteknikföretaget Einride öppnar nu sin första snabbladdningsstation som följer ett helt nytt koncept för tung trafik i Sverige. Den första stationen inom det nya konceptet Einride Smartcharger Station har nu öppnat i Rosersberg och är ett samarbete med infrastrukturbolaget Polar Structure.

Laddstation är utformad med ett särskilt fokus på funktionalitet och hållbarhet. Kollisionsskyddet mellan laddplatserna är tillverkat i svenskt Bohusgranit och taket kommer från trä från svenska skogar.

Stationen har totalt nio laddpunkter med en dynamisk laddkapacitet på upp till 800 kW och har plats för åtta laddande lastbilar samtidigt. Stationen är uppdelad i två delar med två olika användningsområden.

Delen Charge & Go erbjuder snabbladdning där lastbilarna ska ladda så snabbt som möjligt. Här finns fem laddpunkter som levererar upp till 240 kW per punkt. Den andra delen är Charge & Park där man erbjuder laddning för lastbilar som ska stå över natten. Det med totalt fyra laddpunkter som levererar upp till 160 kW per punkt. Den delen är också förberedd för att utökas med ytterligare tre laddpunkter i framtiden.

Komplett lounge

Einride Smartcharger Station är tydligt utformad med fokus på föraren. En interaktiv belysning guidar enklet föraren till rätt plats och visar laddningsstatus under den pågående laddningen. På platsen finns också en förarlounge med toalett, dusch och kök. I loungen finns också skärmar som visar laddningsstatus, återstående tid, effektuttag och prestanda.

– Det här är en viktig del av det transformationsprogram vi erbjuder kunder för att snabbt, enkelt och kostnadseffektivt kunna ställa om till intelligent, tung elektrisk transport. Vi är stolta över att göra den här satsningen tillsammans med Polar Structure och att stationen även kommer vara öppen för allmänheten, säger Robert Falck, vd och grundare av Einride.

Fler stationer är under uppbyggnad i Sverige. Nästa stora Einride Smartcharger Station ska öppna i Varberg under 2024. Sedan tidigare har Einride också mindre stationer i Borås, Markaryd och Ljungby.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.