Nu har Teslas första Supercharger V4-station öppnat – fler på gång

Foto: Tesla Charging

Tesla har nu öppnat upp sin första nya generationen snabbladdare. En stor nyhet är att de nya Supercharger V4-stationerna får längre laddningskablar. Det kommer underlätta för andra elbilar som inte har laddningsporten på samma ställe som en Tesla.

Den nya stationen är belägen i Harderwijk, Nederländerna. Stationen är fortfarande i en tidig pilotfas och därför har Tesla initialt valt att inte öppna upp stationen för andra elbilar än sina egna. Tesla vill helt enkelt utvärdera stationen innan man släpper in bilar från andra märken.

Dagens V3-stationer har en kabellängd på 1,8 meter. De nya V4-stationerna har en kabellängd på tre meter vilket så klart kommer underlätta. Dessutom är stationerna placerade rakt bakom uppställningsrutan där det laddande fordonet ska stå.

Under pilotfasen kommer V4-stationen leverera en snarlik laddningsupplevelse som vid V3-stationerna där den högsta laddningseffekten är 250 kW. Laddarna är dock ”framtidssäkrade för att kunna leverera en laddningseffekt långt över 250 kW” uppger Tesla.

– Vi välkomnar snart alla elbilar till denna stationen och öppnar nya V4-laddplatser över hela Europa, skriver Tesla Charging i en kort kommentar på Twitter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.