Ampere är Renaults nya drag för att bli ledande på elbilar

Igår presenterade Renault sin nya enhet Ampere. Ett strategiskt drag för att möta utmaningarna och möjligheterna i en tid där fordonsindustrin genomgår en sällan skådad omvandling. Målet är att Renault ska bli ledande på elbilar i Europa.

Ampere ska fokusera på teknik för att utveckla en flexibel och snabb modell för att göra elbilar tillgängliga för ännu fler. Tänket ska inte bara genomsyras i produkterna och tjänsterna, utan genom hela värdekedjan. På så vi ska Renault kunna lansera elbilar som fler har råd med.

Enheten har 11 000 anställda, varav 3850 ingenjörer, som arbetar med fullt fokus på övergången till elfordon. Totalt ingår 11 anläggningar i Frankrike, inklusive fyra fabriker som producerar elbilar.

Avancerade elektriska drivlinor står i fokus.

– Genom att skapa en ny företagsmodell som specialiserar sig på elfordon och mjukvara visar vi att vi är en del av teknikrevolutionen tillsammans med vårt teams djärva insatser. Vi strävar efter en hållbar vision som genomsyrar allt vi gör och alla våra produkter, sa Luca de Meo, VD för Ampere och Renault Group under sitt tal igår.

– Vi bygger på koncernens styrkor, samarbetar tätt och arbetar för det gemensamma målet att bli ledande i Europa. Vi är engagerade gentemot våra kunder, vår planet och dess invånare, fortsatte Luca de Meo.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.