Nu blir Ford Mustang Mach-E mer effektiv och får mer prestanda

Ford Mustang Mach-E.

Ford har introducerat en rad uppgradering till Ford Mustang Mach-E i USA som så klart också snart väntas nå bilarna som säljs i Europa inom kort. Med uppgraderingen introducerar Ford en ny effektivare bakmotor som ger betydligt mer prestanda och en förbättrad räckvidd.

Genom den nya motorn i kombination med ett värmehanteringssystem förbättras räckvidden med omkring fem procent. Med ett uppgraderat Performance-paket kan Mustang Mach-E nu klara 0-96 km/h (0-60 mph) på 3,3 sekunder. Det gör den snabbare än konkurrenten Tesla Model Y Performance. Tidigare klarade den snabbast Mach-E sprinten på 3,8 sekunder.

Ford förbättrar också snabbladdningen. På det större batteriet har Ford kortat ner laddningstiden från 10 till 80-procent med nio minuter och laddar nu intervallet på 36 minuter. För det mindre batteriet är laddningstiden 32 minuter.

Ford lyfter också fram att man förenklat gränssnittet på bilens pekskärm inför det nya modellåret för att göra det enklare att hitta rätt. De europeiska specifikationerna för den uppgraderade Mustang Mach-E har ännu inte presenterats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.