Här kan Northsvolts nästa batterifabrik byggas

Northvolt väntas snart tillkännage planerna på sin nästa batterifabrik. Den kommer att placeras i Montreal i Kanada, uppger BNN Bloomberg. Enligt tidningen pågår de sista förhandlingarna mellan Northvolt och de kanadensiska myndigheterna.

Northvolt har inte bekräftat planerna i detalj, men medger att man undersöker möjligheten att bygga en fabrik i Nordamerika:

– Northvolt genonför för närvarande en platsstudie i Nordamerika och analyserar flera möjliga platser i USA och Kanada. Den här processen pågår fortfarande och inget slutgiltigt investeringsbeslut har tagits, säger Northvolts talesperson Anders Thor till tidningen.

Genom att bygga sin fabrik i Kanada kan Northvolt dra nytta av låga energipriser från regionens vattenkraft. Det är i linje med Northvolts ambitioner att bygga ”världens grönaste batterier”.

Northvolt är inte ensamma om att bygga batterifabriker i landet. Tidigare i våras meddelade Volkswagen-koncernen att man ska förlägga en stor batterifabrik i Ontario som en del av sin tillväxtstrategi i Nordamerika. Enligt uppgifter har också biljätten Stellantis liknande planer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.