Volkswagen-koncernen bygger gigafabrik för batterier i Kanada

Idag kom beskedet att Volkswagen-koncernens batteriföretag PowerCo ska bygga en gigafabrik för celltillverkning i Ontario, Kanada. Det blir Volkswagens första batterifabrik utanför Europa.

Det är en del av Volkswagens tillväxtstrategi i Nordamerika, som meddelades idag under en mediakonferens. Fabriken kommer att säkra batterier till produktionen av elbilar i regionen. Särskilt viktig blir den för nylanseringen av bilmärket Scout.

Koncernen ska nämligen också bygga en ny produktionsanläggning i South Carolina, USA där man ska tillverka två elbilar under det nygamla märket. Med Scout kommer koncernen att elektrifiera segmentet av pickups och robusta SUV:ar. Ett segment som är särskilt efterfrågat i Nordamerika.

PowerCo-anläggningen i Salzgitter.

– Vår Nordamerika-strategi är en nyckelprioritering i vår 10-punktsplan som vi lade upp förra året. Med besluten om cellproduktion i Kanada och en Scout-anläggning i South Carolina skyndar vi på genomförandet av vår Nordamerika-strategi, säger Oliver Blume, koncernchef för Volkswagen AG.

Den egenutvecklade battericellen som PowerCo utvecklat ska användas i upp till 80 procent av koncernens modeller.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.