Snabbladdningsföretaget Alpitronics huvudkontor står i brand

Skrämmande bilder från Bolzano i Italien visar hur Alpitronics huvudkontor står i brand mitt i staden. Företaget tillverkar många av de snabbladdare som vi ser utmed våra vägar. Vid huvudkontoret finns däremot ingen tillverkning.

Larmet om branden inkom klockan 9 imorse och brandkåren var snabbt på plats för att bekämpa elden. Branden tros ha startat i en intilliggande del av byggnaden tillhörande en grönsakshandlare där det pågick ett renoveringsarbete, skriver lokaltidningen LA7.

– Trots omfattningen på branden har inga personskador rapporterats bland personalen, eller på den intillliggande skolan som också evakuerats, skriver tidningen.

Bilder från platsen visar hur stora rökpelare reser sig över kvarteret. Släckningsarbetet pågår fortfarande. En utredning om det förekommit ”brott mot säkerhetsföreskrifterna under renoveringsarbetet” har redan inletts.

– Det ser värre ut än det där, säger Philipp Senoner, VD på Alpitronic.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.