Genesis visar ett läckert koncept på en eldriven cab

Genesis som är ett lyxmärke inom Hyundaikoncernen har idag visat upp ett koncept på en eldriven cabriolet. Genesis X Convertible bygger vidare på konceptserien med bland annat Genesis X Speedium Coupe som premiärvisades i våras.

Uppgifterna om den elektriska plattformen eller om det finns ambitioner att förverkliga konceptet är sparsamma. Den eldrivna cabben är däremot läcker att titta på.

Med skiftet till elbilar ser Genesis möjligheterna att utveckla elbilar där passagerarna kan njuta av naturen och omgivningarna. En elbilscab är ett givet scenario.

Den långa motorhuven, korta främre överhänget och långa hjulbasen ska skapa en ståtlig men avslappnad balans.

Konceptet har ett vikbart hardtop-tak med glaslucka som ska ge ett stort ljusinsläpp. Det ger en öppen känsla även när taket är stängt.

Cabben har plats för fyra personer. Instrumenteringen är centrerad till föraren, och skapar en omslutande och ”prestandaorienterad känsla”.

Den primära interiörfärgen är döpt till Giwa Navy efter ”Giwa”, takpannorna på koreanska hus. Den är tillverkad av återvinningsbart ulltyg och skapar en kontrast till sätenas släta läderytor.

– Det är den normala utvecklingen av Genesis att öka den atletiska och känslomässiga aspekten av vår designfilosofi genom att skapa en känslomässig trilogi: X-familjen. Vi håller på att omvandla Genesis till ett företag som kommer att leverera produkter för kunderna att njuta av, säger Luc Donckerwolke som är kreativ chef på Genesis.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.