Video: Elbilen Lotus Eletre imponerar på Björn Nyland

I slutet på oktober blev de svenska priserna för elbilen Lotus Eletre klara. Lotus beskriver själva modellen som en eldriven ”hyper-SUV” och det finns gott om prestanda och sportiga inslag som styrker det.

En vecka efter den svenska prispremiären premiärvisade Lotus elbilen Lotus Eletre för första gången i Norden i samband med bilmässan i Oslo. En av de som fanns på plats var den norska Youtubern Björn Nyland som hade möjlighet att ta en närmare titt.

I en video får vi följa med runt när Björn kollar in Eletre. Det är tydligt att han är imponerad över designval, detaljer och kvalitén.

Lotus Eletre kommer till Sverige i tre varianter. En grundmodell med en motoreffekt på 450 kW (603 hk) och en prislapp som startar på 1 119 990 kronor.

I topputförandet har Eletre en uppsättningen motorer som producerar 675 kW (905 hk), klarar sprinten 0–100 km/h på 2,95 sekunder och har en prislapp på 1 739 990 kronor. Läs mer om Lotus Eletre här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.