Rivalens känga: Lucid Air Sapphire är 0,1 sekunder snabbare än Tesla Model S Plaid

Sapphire från Lucid Motors är vad Plaid är för Tesla. Maxad prestanda! Med den nya prestandamodellen Lucid Air Sapphire vill den amerikanska biltillverkaren locka till sig kunder som både söker extrem lyx och rejält med prestanda.

Lucid Motors visade för första gånge upp Air Sapphire i augusti. Bland specifikationerna nämndes då 1200 hästkrafter, en toppfart på 322 km/h och sprinten 0-96 km/h (0-60 mph) på strax under två sekunder.

Specifikationer är retligt nära Tesla Model S Plaid som har 1020 hästkrafter, en toppfart på 322 km/h och ska klara sprinten 0–96 km/h på 1,99 sekunder.

I en ny reklamig video visar Lucid Motors upp Air Sapphire. Men det är i anslutning till den, i beskrivningen strax under videon, som Lucid kommer med ett för Tesla förkrossade besked. Lucid Air Sapphire klarar 0-60 mph (0-96 km/h) snabbare än Tesla Model S Plaid. Nämligen på 1, 89 sekunder.

Men Teslan kanske får vinna på pris då? Du kan få två Tesla Model S Plaid till priset för en Lucid Air Sapphire. Den kostar nämligen 249 000 dollar, medan Model S Plaid i USA kostar 127 590 dollar. Lucid finns ännu inte i Sverige, men för referens kostar Tesla Model S Plaid i Sverige 1 549 990 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.