Galna bygget: Sätter larvfötter på Tesla Cybertruck

Efter att Tesla fick igång leveranserna av Tesla Cybertruck tävlar influencers om att göra det mest spektakulära innehållet kring den annorlunda pickupen. Dave Sparks, även känd som Heavy D Sparks, har dragit sitt strå till stacken genom att sätta larvfötter på en Cybertruck.

Slutresultatet kallar han för CyberTrax och i en kort video får vi se när skapelsen helt ohämmat tar sig fram genom den djupa snön. Längre fram lovar Dave också att dela med sig av en längre video.

– Jag försökte vänta med att lägga upp några videor från CyberTrax tills vi hade hela YouTube-filmen klar, men jag är otålig och ville verkligen dela med mig av den redan nu, så varsågod, njut, skriver Dave kort.

Mycket arbete bakom

Fick bygga nya delar.

Dave har fått lägga ner en hel del arbete för att kunna utrusta Cybertruck med larvfötter. En hel del har gått sönder under testerna, bland annat fick han förstärka den övre länkarmen och stötdämpningen som gick sönder under de första testerna. Dessutom var bakhjulsstyrningen inte dimensionerad för larvfötter:

– Dagens misslyckande var den bakre styrstångsbulten, den klipptes rätt av på mitten. Den bakre styrningen är riktigt cool men inte designad för att hantera stora larvfötter fastskruvade på varje sida. Vi har fått inaktivera och kringgå den bakre styrningen medan vi kör, vilket gör hela uppsättningen mycket starkare och mer pålitlig, berättar Dave.

Daves CyberTrax.

Dave berättar också att han faktiskt fått hjälp av Tesla att genomföra projektet. De har varit tillgängliga för att svara på tekniska frågor och lösa problem som Daves team stötte på under konverteringen.

– De uppskattar coola grejer precis som vi gör, avslutar Dave.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.