Politikerns oro: Utbyggnaden av snabbladdare är ett hot mot bensinstationer

Republikanen Ken Upchurch i Kentucky oroas över framfarten av elbilar och utbyggnaden av laddinfrastruktur i den amerikanska delstaten. Farhågan han ser är att infrastrukturen för elbilar kan byggas ut i en sådan fri omfattning att tillgången på bensinstationen kan bli lidande.

– Att du kan bygga en laddstation men att du inte kan bygga en bensinstation, det tycker vi är diskriminerande, säger Ken Upchurch. Ken tillägger att det finns för få elbilar på vägarna för att de ska diktera var det får byggas ladd- eller bensinstationer.

I förslaget som Ken lagt fram till den lagstiftande församlingen vill han se att alla platser som föreslås lämpliga för snabbladdare också måste vara lämpliga för bygget av en bensinstation. I lagförslaget kräver han en tydligare definition av ”bensinstation” och ”laddstation för elfordon” och att de inte får behandlas annorlunda.

Lagförslaget har av media beskrivits som förvirrande, och att Kens avsikt är högst oklar. Även delstatens guvernör Andy Beshear är kritisk:

– Kentucky har blivit USA:s produktionshuvudstad för elbilsbatterier, och vi har säkrat 11,6 miljarder dollar i elbilsrelaterade investeringar tillsammans med 10 100 heltidsjobb under de senaste fyra åren. Vi har precis börjat bygga ut leveranskedjan för elbilar. Vi borde göra mer, inte mindre, för att stödja denna växande industri som hjälper våra samhällen att blomstra och ger våra familjer trygga och bra betalda jobb, säger Andy Beshear.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.