Framgångsrika elbilen Chevrolet Bolt kommer tillbaka på ny modern plattform

Chevrolet Bolt EV

Chevrolet Bolt introducerades 2017 och är en av USA:s mest populära elbilar efter Tesla. Men så plötsligt lades produktionen av den föråldrade modellen ned i våras, men det visade sig endast vara kortvarigt. Nu kommer Chevrolet Bolt tillbaka.

Återlanseringen ska också ske i rekordfart. Den nya generationen Bolt kommer att uppdateras med teknik från GM:s nya elbilsplattform Ultium. Det ska också göra utvecklingen och nylanseringen mer kostnadseffektiv.

– Våra kunder älskade Bolt. Den har levererat rekordförsäljning och några av de högsta kundbetygen. Vi kommer att hålla tempot uppe genom att lansera en ny Bolt och vi ska utveckla den snabbare än någonsin till lägre kostnader genom att uppdatera modellen med vår nya Ultium-plattform, sa VD Mary Barra.

Chevrolet Bolt EV

Gamla Bolt lockade med ett lågt pris, och ledande räckvidd för sitt segment. Med nya Bolt hoppas Chevrolet kunna säkra en betydande volymförsäljning. Löftet är ”bra prisvärdhet, räckvidd och teknik”.

Chevrolet Bolt såldes under en kort tid i Europa under varumärket Opel – innan bolaget köptes upp av tidigare PSA-koncernen, numera Stellantis. Nya Bolt kan också bli högst aktuell för Europa då Chevrolets ägare GM planerar att lansera fler elbilar i Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.