BYD blåser upp nya elbilen Seal till en SUV

Kinesiska BYD har två nya elbilar på gång i Europa och Sverige. Det är den lilla kompakta småbilen Dolphin och sportsedanen Seal med lansering efter sommaren. Den sistnämnda är ett försök till att utmana Tesla Model 3.

Model 3 är dock inte den bästsäljande Teslan i Europa. Här är det Tesla Model Y som gäller och det har BYD också koll på. Nu väljer tillverkaren att blåsa upp Seal till en SUV, precis som Tesla gjorde med Model 3 när man lanserade Model Y.

BYD Seal U är namnet på den nya suven som kommer ha officiell premiär på bilmässan i München i höst. Den nya suven är ämnad för den globala marknaden, men är i sig ingen nyhet. Den har redan lanserats i Kina under namnet BYD Song Plus Champion Edition.

I suvutförandet har karossen blivit betydligt mer upphöjd, men behåller många av de designlinjer och detaljer som vi ser på Seal. Interiören har modellen blivit rymligare – men får också ett helt annat, och lite mer föråldrat utseende, jämfört med sedanversionen.

Drivlinan bygger på BYD:s senaste e-platform 3.0. Den kommer erbjuda två olika storlekar på batteriet. Ett 71 kWh batteriet med en räckvidd på 420 km samt ett batteri på 87 kWh med en räckvidd på 500 kilometer. De två varianterna drivs fram av en motor på 150 kW (204 hk) respektive 160 kW (218 hk).

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.