Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Första officiella bilderna på nya elbilen Skoda Enyaq

Inför premiären av elbilen Skoda Enyaq i september väljer Skoda nu att visa upp de första bilderna på den nya elbilen, direkt från designstudion. Skoda beskriver den nya elbilens design som djärvare i sitt formspråk än tidigare modeller från Skoda.

Det vi ser är en kraftig, rymlig och stilren SUV. Skodas chefsdesigner Karl Neuhold sammanfattar elbilens design genom att likna den med ett rymdskepp.

– Utformningen av Skoda Enyaq är progressiv, välbalanserad och kaxig. De nya proportionerna ger den också en extra dynamisk och rymlig interiör. De stora hjulen och den höga markfrigången ger den en kraftfull utstrålning som är så karakteristisk för en SUV, säger Karl.

På frågan om vad Karl vill lyfta hos Enyaq svarar han fronten:

– Definitivt fronten. Vi har medvetet framhävt den distinkta Skoda-grillen på våra elbilar, eftersom detta är en direkt utmärkande detalj för Skoda. På Enyaq sticker den fram mer och står mer upprätt, vilket förbättrar det kraftfulla utseendet. Full-LED matrix- strålkastarna och varselljusen är också särskilt iögonfallande, fortsätter Karl.

Sedan tidigare har också Skoda visat upp skissbilder på elbilens interiör. Den 1 september kommer vi att få se den färdiga bilen.

Instegsmodellen som lanseras i Sverige kommer ha 180 hästkrafter och en räckvidd på 380 km från ett 62 kWh batteri. Modellen med det största batteriet på 82 kWh får 205 hästkrafter och en räckvidd på upp till 500 kilometer. Dessutom kommer en prestandamodell som levererar 306 hästkrafter där 0-100 km/h görs på 6,2 sekunder.Relaterad läsning

Skriven av

Grundare av Allt om Elbil. Fascineras av elbilen och vill påskynda en elrevolution av bilindustrin.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Amerikanska startupbolaget Rivian hårdtestar just nu sin pickup inför lanseringen nästa år. I en ny video får vi följa med ut i den stekheta...

Eldrift

Elon Musk har under de senaste veckorna börjat hajpa Teslas nästa stora event Battery Day allt mer. För en liten dryg vecka sedan gjorde...

Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons