Ett lösenord kommer att skickas till din e-postadress.

Skoda har redan släppt detaljerna om familje-elsuven Skoda Enyaq. Instegsmodellen i Sverige har 180 hästkrafter och en räckvidd på 380 km från ett 62 kWh batteri. Modellen med det största batteriet på 82 kWh får 205 hästkrafter och en räckvidd på upp till 500 kilometer.

Däremot har Skoda varit sparsamma med bilderna. Ännu har vi bara fått se en kamouflerad exteriör. Produktionsversionen får vi se den första september. Idag väljer dock Skoda att släppa några första skissbilder på interiören.

Skoda beskriver en rymlig interiör som görs möjlig genom den långa hjulbasen. Dessutom finns gott om utrymme för passagerna i baksätet lovar Skoda. Bagageutrymmet på 585 liter är i storlek med det på en Volvo-kombi.

– Interiören är ren, luftig, innovativ och hållbar. Ren tack vare hur lätt det är att konfigurera Design Selections och temapaketen, luftigt tack vare dess rymlighet och känsla av rymd. Innovativt tack vare funktioner som den centrala skärmen på 13-tum och den nya head-up-displayen som inkluderar förstärkt verklighet, och hållbart tack vare användningen av naturliga och återvunna material, säger Norbert Weber, designchef för interiören på Skoda.