Elbilen Ford Mustang Mach-E kommer med fejkat motorljud (för den som vill)

Pressbild: Ford

Precis som hos alla andra elbilar är Ford Mustang Mach-E också utrustad med ett varningsljud som aktiveras i låga hastigheter. Ljudet uppmärksammar fotgängare och andra i trafiken om bilens framfart.

Ford har dessutom också gett bilen ett internt ljud som spelas upp i kupén. Genom bilens inställningarna kan föraren välja ett kupéljud. En av de mer spektakulära ljuden är ett ljud som låter som en förbränningsmotor.

När föraren trycker på accelerationspedalen kan ljudvågorna av en varvande fossilmotor strömma in i kupén. Ljudet kommer från bilens högtalare. Ljudet komponeras baserat på bilens inkommande vridmoment, kraftsignaler och hastighet.

– Det är en av alla saker vi gör för att försöka ge folk Mustang-upplevelsen. Det handlar inte bara om motorkraften, utan också ljudet som hör med det. Utan ljud är det bara en vanlig elbil, säger Leeway Ho, fordonsingenjör hos Ford till tidningen CNBC.

I videon nedan kan du se en demonstration av ljudet. Väl värt att notera är att det också går att välja inget ljud, för oss som ”bara vill köra en vanlig elbil”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.