Officiellt: Nio ET7 blir bilmärkets första elbil i Sverige

Tidigare i augusti kom de första ryktena om att Nio börjat skeppa elbilar till Europa. Idag bekräftar Nio officiellt att elbilen Nio ET7 är på väg till Sverige.

Det blir alltså Nio ET7 som blir märkets första modell som är klar för lansering i Sverige. Beställningarna kommer att öppnas senare i år i Sverige, Norge, Tyskland, Nederländerna och Danmark, bekräftar Nio i ett pressutskick.

Nio beskriver ET7 som sin flaggskeppssedan. Ännu finns inga officiella specifikationer fastslagna för den europeiska marknaden eller några svenska priser. Nio skriver att mer information kommer att följa inom kort.

I Kina finns Nio ET7 med tre storlekar på batteri, 75 kWh, 100 kWh eller 150 kWh. I utförandet med det största batteriet är räckvidden upp till 1000 km (enligt kinesiska körcykeln NEDC). Den har dubbla motorer, fyrhjulsdrift och levererar en effekt på 480 kW (644 hk). 0-100km/h ska bilen klara på 3,9 sekunder. 

Nio har gjort en unik satsning på laddning av elbilar. Som alternativ till att ladda elbilen med sladd ska det också vara möjligt att byta ut hela batteriet mot ett nytt fulladdat batteri på endast fem minuter. Det hela görs i en batteribytarstation. Nio har bland annat öppnat batteribytarstationer i Norge, där man redan etablerat sig sedan ett år tillbaka.

Nio har delat med sig av en video på de alla Nio ET7 som är på väg mot Europa.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.