ORA Funky Cat får full pott i Euro NCAP lagom till Sverigelanseringen

Den 19 november är det premiär för ett nytt bilmärke och en ny elbil i Sverige. Då lanserar kinesiska ORA sin kompakta elbil Funky Cat. Med lanseringen kommer också showrooms i Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Som alltid med nya och okända märken är krocksäkerheten ett stort frågetecken. Här har ORA svart på vitt att elbilen är säker. Nyligen testades nämligen modellen av Euro NCAP och det blir full pott i form av fem stjärnor. I segmentet av småbilar presterar den bland de bästa.

– Vi har sett bra resultat från några kinesiska tillverkare tidigare men också några mycket dåliga. I år kommer Euro NCAP att testa fler kinesiska bilar än någonsin och Great Wall Motors (ORAs ägare) sätter verkligen standarden för andra att följa, säger Euro NCAPs generalsekreterare Michiel van Ratingen.

I kategorin Skydd av vuxna får Funky Cat 92 procent och i delmomentet Skydd av barn är resultatet 83 procent. Vid Skydd av oskyddade trafikanter får modellen 74 procent och i kategorien Förarstödsystem (aktiv säkerhet) briljerar Funky Cat med 93 procent.

Bland de små elbilarna som Euro NCAP testat i år är det endast Cupra Born som sticker ut med ett högre genomsnitt. För Born var resultatet 93% (skydd vuxna), 89% (skydd barn) och 73 % (oskyddade trafikanter). I kategorin förarstödsystem hamnar Born efter med 80 procent mot Funky Cats 93 procent.

Kategori: Småbilar, testade 2022.

Mer om Ora Funky Cat och den kommande lanseringen kan du läsa här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.