Första bilderna på Renault 5 – ska kosta från 25 000 euro

Renault 5 har premiär på måndag, men redan nu har de första bilderna läckt ut på den nya kompakta modellen som innebär en helt ny generation elbil från den franska biltillverkaren.

Bilderna avslöjar en elbil som är väldigt lik konceptet. Men för första gången får vi också se en bild på interiören. Renault 5 är en kompakt elbil som mäter 3,95 meter i längd. Målet är att den ska kosta från 25 000 euro.

Renault 5 bygger på elbilsplattformen AmpR Small och först ut är en modell med ett batteri på 52 kWh och en WLTP-räckvidd på 400 kilometer. Elbilen blir också märkets första bilmodell med stöd för V2G-teknik och kan leverera el ut till elnätet.

Interiören har ett stort fokus på skärmar men tycks också behålla många tradtionella knappar och reglage. Både på instrumentbrädan, ratten och dörrarna synas knappar. Interiören på de här bilderna går i svart och gult och matchar exteriören.

Renault har tidigare också talat om assistenten Reno, Renaults nya digitala assistens. Renault beskriver den som en nästa generationens humaniserade co-driver som ska leverera en helt ny typ av digital upplevelse.

Det är allt för tillfället, men mer lär vi få veta i nästa vecka i samband med premiären på bilmässan i Genève.

Uppdatering: Nu har Renault 5 haft premiär, läs mer om den här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.