Försäljningen av elbilar slog globalt rekord i januari

Det blev globalt elbilsrekord i januari, det visar statistik sammanställd av Rho Motion. På en del historiskt ledande marknader har tillväxten saktat ner till följd av slopade subventioner, men inte på något vis stannat av. Dessutom kompenseras den minskade ökningen av andra marknader där tillväxten är betydligt högre visar statistiken.

I januari registrerades det mer än en miljon elbilar globalt. Det är ett nytt rekord, och en ökning med 69 procent mot det gamla rekordet.

Europastatistiken som inkluderar EU, EFTA och Storbritannien visar en ökning på 29 procent på årsbasis. I USA och Kanada ökade försäljningen av elbilar med 41 procent. Den största ökningen stod dock Kina för med en dubblering.

– Medierna har på senare tid fyllts med påståenden om att elbilsförsäljningen minskar eller har planat ut. Hittills har det inte varit sant. Många förväxlar att stora traditionella bilföretag har problem att få lönsamt i omställningen till elbilar, med att elbilarna har problem, skriver Warpnews i en analys.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.