Dodge Charger som elbil ska fejkvibrera som en ”riktig bil”

I mars är det premiär för muskelbiltillverkaren Dodges första elbil. Det blir en helt eldriven Dodge Charger. För att övertyga sina mest trogna och inbitna kunder som älskar mullrade V8:or har Dodge visat upp en hel del unika funktioner och lösningar.

Om inte hissnade prestanda med över 670 hästkrafter som kan låsas upp med en serie nycklar kan locka, så kanske den ryckiga färden som simulerar växlingar gör det? Om det inte är tillräckligt kan el-Chargern dessutom mullra genom ett elektroniskt avgassystem. I en särskild kammare kallad Fratzonic Chamber förstärker Dodge ett ljud som kan ge ett mullrande dån som når 126 dB.

Men ljud är så klart inte allt, avslöjar en patentansökan. Enligt ansökan kan Dodge Charger också få ett vibrationsljud genom något man kallar för ”Active Vibration Enhancement”. Handlingarna beskriver ett system som ska skapa vibrationer i bilen för att simulera en V8:a.

Vibrationerna kan föras fram till specifika delar i bilen. Bland annat pratar ansökan om ratten och stolarna, men det kan också finnas andra punkter i bilen. Vibrationssystemet kommer att arbeta tillsammans med ljudsystemet.

Bonusvideo: Hur mullret låter, det kan du höra nedanför:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.