Ford smygvisar ny elbil som kommer till Europa nästa år – baserad på Volkswagen MEB

Ford har tidigare delat med sig av planerna på tre nya elbilar avsedda för Europa. En av modellerna kommer att ta formen av en mellanstor crossover med produktionsstart i Köln under 2023.

Nu ger Ford oss för första gången en liten glimt av modellen. Det är Fords Europachef Martin Sander som bokstavligen lyfter på skynket.

– Kan knappt bärga mig till att 2023 är här, då vi kommer att dra skynket av vår första eldrivna personbil som kommer från fabriken i Köln, skriver Martin Sander via Twitter.

Martin avslöjar alltså att Ford kommer att visa upp modellen under nästa år. Sedan tidigare vet vi att den kommer vara baserad på Volkswagens MEB-plattform. Målet är en modell med en räckvidd på upp till 500 kilometer. I övrigt är detaljerna få.

Utöver den mellanstora crossovern ska Ford till 2024 lansera ytterligare en (okänd) elbil som ska tillverkas i Köln och efter det kommer också en eldriven modell i storlek med Ford Puma med tillverkning i Rumänien.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.