Ford laddar enkelt hos Tesla med Plug & Charge i USA

I maj förra året överraskade Ford och Tesla i USA med att Ford skulle få tillgång till Teslas slutna laddningsnätverk av Superchargers i landet. Till skillnad från i Europa använder Tesla i Nordamerika en egen laddningsstandard (NACS) och nätverket har varit exklusivt för Tesla.

Som en del av förberedelserna har Tesla utrustat sina snabbladdare med en adapter som gör att laddarna kan användas både av Teslas egna elbilar, och även Fords elbilar som följer den amerikanska CCS1-standarden.

Nu berättar Fords VD Jim Farley att samarbetet är igång. Dessutom behövs inga appar för att starta laddningen, det hela sker lika app-löst som den upplevelse Tesla-ägare har, genom Plug & Charge.

– Jag är stolt att Ford är den första som erbjuder våra kunder denna tillgång. Med Tesla Superchargers tillagda till Ford BlueOval Charge Network mer än fördubblar det antalet snabbladdare som är tillgängliga för dem. Parat med Plug & Charge behövs inga andra appar för att starta en laddning, berättar Jim Farley.

– Jag har själv testat det och det fungerar utmärkt. Att göra något så enkelt att använda kräver mycket hårt arbete bakom kulisserna, så stort tack till Ford- och Tesla-teamen för att de har fått detta att hända, fortsätter Jim Farley.

Från och med nästa år planerar Ford att erbjuda Teslas laddkontakt NACS på sina elbilar. Sedan tillkännagivandet om samarbetet mellan Ford och Tesla har de flesta stora biltillverkarna meddelat att de också ska inleda ett samarbete med Tesla. Under våren kommer Tesla också släppa in Rivian, General Motors, Volvo och Polestar.

Om även Plug & Charge kommer till Fords kunder i Europa, där bilarna redan är kompatibla med Teslas Supercharger-nätverk, återstår att se.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.