BYD Qin Plus EV är en eldriven Toyota Corolla-utmanare

BYD Qin Plus EV.

BYD fortsätter att förändra fordonsmarknaden och utmana de etablerade biltillverkarna. Nu har BYD skapat uppmärksamhet med det som dubbats till en eldriven Toyota Corolla-utmanare.

BYD har nämligen uppdaterat sin mellanstora sedan Qin Plus EV. Elbilen kostar nu efter en prissänkning på 20 procent motsvarande 160 000 kronor i Kina. Lägg där till en ny vassare elbilsplattform än det tidigare modellåret. De kaxiga orden från BYD är att man ”officiellt startat en ny era där el är billigare än olja”.

Qin Plus EV är i all enkelhet en ganska nedtonad bil, utan allt för mycket kostnadsdrivande utsvävningar. Den drivs framåt av en motor på 100 kW (136 hk). Räckvidden är 420 km (CLTC) eller 510 km (CLTC) från ett batteri på antingen 48 kWH respektive 57,6 kWh.

– Idag vill de flesta köpare ha en bra, stabil pålitlig bil som har några fina funktioner och som inte kostar för mycket. Under de senaste 50 åren har det inneburit Toyota Corolla, och av den anledningen har det varit en av världens mest sålda fordon i decennier. Men om en bil kostar ännu mindre och är mycket billigare att köra, samtidigt som den erbjuder solida och pålitliga egenskaper då kommer den bli en enorm succé. Här gör BYD Qin Plus entré, kommenterar James Carter, fordonsexpert på Vision Mobility.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.