Allego ska bygga hundratals snabbladdare hos Ford-handlare i Europa

Laddningsoperatören Allego ska nu kraftigt expandera sitt nätverk av snabbladdare i Europa. Det handlar om hundratals nya stationer i samarbete med Ford. Snabbladdarna kommer byggas i anslutning till Fords återförsäljare på hela kontinenten.

Planen är anläggningar med snabbladdare som ska kunna leverera upp till 400 kW i laddeffekt. Trots att stationerna byggs i anslutning till Fords handlare så kommer de vara öppna för alla, dygnet runt. Ford-ägare kommer däremot kunna njuta av rabatterade priser och Plug & Charge.

– Eftersom det finns fler elbilar på vägarna och biltillverkare som Ford producerar ett större utbud av elbilar utökar Allego sitt laddnät för att möta den ökade efterfrågan på laddning, säger Mathieu Bonnet, Chief Executive Officer på Allego.

– Ford tror att laddningsinfrastruktur är en av nycklarna till att övertyga konsumenterna att byta till el. Vårt nya partnerskap med Allego kommer göra laddningsupplevelsen snabbare och bekvämare för våra kunder och uppmuntra fler förare än någonsin att överväga fördelarna med nollutsläpp när de kör i bilar som vår nya elektriska Explorer, kommenterar Joerg Hofmeister, laddning- och energichef hos Ford Europa.

Utbyggnaden av de första stationerna kommer att påbörjas under detta året.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.