En glimt av Aston Martins nya elbil – tillverkas i 115 exemplar

Aston Martin arbetar på en elbil, som kommer gå under namnet Rapide E. Bilen utvecklas i ett specialsamarbete med Williams Advanced Engineering och kommer tillverkas i endast 115 exemplar.

Nu har man valt att släppa två bilder på bilen och ge oss lite mer information om den produktionsklara bilen. Prestandamässigt är det en pigg bil, framtagen med målet att klara den utmanande racingbanan Nürburgring med sina många acceleration och inbromsningar utan att tappa effekt.

Ett batteri på 65 kWh ska ge en räckvidd på 320 km enligt den stränga WLTP-körcykeln. Bilen är bakhjulsdriven av två motorer som ska ge totalt 610 hästar och ett vridmoment på 650 Nm. 0-100 km/h ska gå på under 4 sekunder och topphastigheten är 250km/h. Bilen ska vara möjlig att snabbladda upp till 100 kW eller mer.

De första kundleveransen ska ske under sista kvartalet av 2019. Om man är intresserad ska man kontakta Aston Martin, enligt principen först till kvarn. Det är också då du för prisuppgiften.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.