Audi E-tron får supersmidig laddning – lanserar laddningstjänst

Pressbild: Audi e-tron Charging Service

Det ska vara enkelt och smidigt att ladda din elbil från Audi. Inför lanseringen av biltillverkarens första elbil Audi E-tron har man tagit fram en egen laddningstjänst som fått namnet Audi e-tron Charging Service.

Genom ett laddningskort knyter man samman över 72 000 publika laddpunkter från 220 leverantörer runtom i hela Europa. Allt för att ge problemfria resor med elbilen, skriver Audi i ett pressutskick. All laddning kommer sedan på en samlad faktura från Audi månadsvis. I en portal kan man också få en tydlig översikt över sin laddningshistorik.

Från 2019 kommer det sedan bli ännu enklare, då lanserar man den utökade tjänsten Plug & Charge. Då kommer bilen själv identifiera sig själv vid laddstationer genom avancerad kryptering, varefter den auktoriseras och då behövs inte ens ett kort. Från mitten av 2019 kommer alla e-tron modeller som rullar av bandet att stöttas av funktionen.

”e-tron Charging Service skapar förtroende för vår elbilsoffensiv. Efter Audi e-tron lanserar vi vår andra elbil Audi e-tron Sportback 2019 och därefter Audi e-tron GT från Audi Sport under 2020. Vi har redan svaret på många av frågorna och den oro som finns gällande laddning”, påpekar Peter Mertens, utvecklingschef för AUDI AG.

Premiär nästa vecka

Audi E-tron har premiär i nästa vecka, tisdag morgon svensk tid. Håll utkik här på Allt om Elbil, så kommer vi ha en färdig rapportering lagom till ditt morgonkaffe.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.