En eldriven jeep – utan det onödiga

Bollinger Motors prestenterade igår sitt koncept av en rejäl och avskalad eldriven offroadbil för den som vill ha en bil med funktion. Den drar helt klart tankarna till sig åt de tidiga Jeep Wrangler och Land Roover från 50-60-talet. En rejäl bil utan något onödigt, det är Bollinger B1.

Det här bilen för dig som ofta behöver ta dig fram på en bortregnad väg, kunna dra dig upp när du fastnar i leran eller inte vara så rädd för att knuffa bort ett hinder med bilen. Därtill ska du kunna inhysa lite allt möjligt i och på bilen för att få med dig den utrustningen som du behöver när du arbetar i en otillgänglig miljö.

Bollinger B1 är utrustad med dubbla eldrivna motorer som producerar motsvarande 360 hästkrafter och en räckvidd på 32 mil. Bilen beräknas kosta omkring en halv miljon svenska kronor. Bollinger tar nu emot intresseanmälningar mot en liten kostnad, för att därefter kunna erbjuda bilen.

Funktion går långt före design vid en första anblick. Men de små designfunktionen vi ser vid en närmare titt är också mycket genomarbetade. Det bilen saknar, det är allt det där som kan ses som onödigt. Bollinger själva säger att det här är ”en elbil tillbaka till grunden, utan allt strunt”

Genomgågende lastutrymme.
Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.