Elon Musk om IF Metalls senaste drag mot Tesla: ”Det här är vansinnigt”

Genom att sätta Postnord i sympatistrejk kan IF Metall nu ha hindrat Tesla från att leverera nya bilar. Det eftersom de inte kan få de nya registreringsskyltarna från Transportstyrelsen, skriver Dagens Industri. Enligt tidningen får myndigheten nämligen inte använda någon annan leverantör än Postnord för att leverera dessa.

– Det här är vansinnigt, skriver Elon Musk kort på X/Twiter.

Det är Scandinavian Motorcenter i Danderyd som tillverkar registreringsskyltarna och i avtalet framgår det att de ska skickas med Postnord. De får inte hämtas ut direkt hos skylttillverkaren.

– Vårt uppdrag är att tillhandahålla registreringsskyltar genom upphandlade leverantörer. Det har vi fullföljt genom att skyltarna tas till Postnord, säger Anna Berggrund, avdelningsdirektör Fordonsinformation på Transportstyrelsen till tidningen.

I en skriftlig kommentar till Dagens Industri skriver Tesla att postblockaden ”medför ingen omedelbar påverkan på vår leveransförmåga.”

– Det faktum att Transportstyrelsen, den statliga myndighet som ansvarar för leverans av alla registreringsskyltar i Sverige, och Postnord, ett statligt företag, på detta sätt bidrar till det oproportionerliga agerandet från svenska fackföreningar är anmärkningsvärt. Det är Teslas lagliga rätt att inte sluta kollektivavtal och Transportstyrelsen har en laglig plikt att leverera registreringsskyltar, skriver Tesla.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.