Transportbilarna blir vassare: Opel Movano Electric får upp till 420 km i räckvidd

Opel har nu gett den eldrivna versionen av sin största transportbil Movano en rejäl uppdatering. Från en batteri på 110 kWh kan den nu leverera upp till 420 kilometer i räckvidd. Nästan dubbelt upp mot den tidigare generationen.

Movano får också en ny starkare elmotor med en effekt på 200 kW (270 hk) vilket ska säkerställa att transportbilen är enkel att köra under alla förhållanden. Snabbladdning är möjlig med upp till 150 kW och att ladda från 0 till 80 procent ska ta 55 minuter. 11 kW 3-fas AC-laddning är standard.

– Nya Movano Electric kräver inga kompromisser och erbjuder ännu mer kraft och längre körräckvidd än tidigare. Dessutom finns nya Movano med nivå 2 automatiserad körning, en riktig höjdpunkt i detta segment. Med styrkor som dessa blir nya Movano-flottor framtidssäkra, kommenterar Patrick Dinger, chef för Opel Tyskland.

Interiört är det fokus på ergonomi och komfort genom en omdesignad förarmiljö. Här finns en 10-tumsskärm med uppkopplade tjänster och trådlös mobilladdning. Nyckellöst insteg och start är ytterligare en nyhet som ska förenkla för föraren.

Som ett tillval erbjuder Opel också en ”Ät & arbete”-bänk som kan fällas ner över mittsättet. Det skapar en praktisk avlastningsyta för föraren. Movano har också stöd för V2L genom ett 230-voltsuttag i kupén.

Opel erbjuder Movano i 30 olika konfigurationer med en lastvolym på upp till 17 kubikmeter och en lastvikt på två ton. Konfigurationerna innefattar fyra fordonslängder, tre hjulbaser och tre höjder i utföranden som skåpbil, chassibil, dubbelhytt, flak- och tippversioner. Orderböckerna för Movano Electric kommer att öppna inom kort.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.