Tesla släpper ritningarna till Tesla Roadster – bygg din egen

Tesla har nu släppt all design och de tekniska beskrivningarna av den ursprungliga Tesla Roadstern helt fria. ”Allt vi har, är nu ditt”, skriver Elon Musk kort på X. I teorin ska dokumentationen vara tillräcklig för att den händige ska kunna bygga sin egen Roadster.

Roadster var Teslas första eldrivna bilmodell och var den bil som lade grunden för hela Teslas framtid. Den tillverkades i 2400 exemplar mellan 2008 och 2012 på ett chassi från Lotus. I Sverige finns det 15 stycken.

Den sportiga elbilen imponerande omvärlden i en tid då elbilar var udda fåglar. Roadster levererade en räckvidd på 400 kilometer från ett batteri på 55 kWh, en toppfart på 201 km/h och klarade 0 till 100 km/h på 3,7 sekunder. Prestanda som fortfarande imponerar idag.

Dokumentationen finns publiceras på Teslas webbplats.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.