Elon Musk: Norge och Kanada står på tur att få självkörande Tesla

Tesla har rullat ut en betaversion av sin självkörande mjukvara till utvalda testpiloter runtom i USA. Det är tydligt att tekniken fungerar, men den är ännu inte helt felfri. Den kräver fortfarande en ansvarig och alert förare som kan ta över när tekniken fallerar.

Norska Tesla-föraren Kjell Arne tog till Twitter för att upplysa Tesla om att den självkörande mjukvaran skulle vara laglig i Norge. Norge som inte är medlem i EU är inte påverkade av EU:s lagstiftning som till exempel begränsar möjligheten till att lansera tekniken i Sverige.

”Den norska lagstiftningen tillåter tester av självkörande fordon där det finns en ansvarsfull förare i förarstolen”, står det att läsa i lagtexten som Kjell Arne lyft fram. Elon Musk besvarade frågan och förtydligade planerna för fortsatta tester på fler marknader:

– Kanada och Norge står på tur efter att USA-testarna kommer ur den tidiga betaversionen, skriver Elon Musk på Twitter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.