Teslas fullt självkörande programvara ute hos de första testpiloterna: ”Häpnadsväckande”

I veckan rullade Tesla ut en tidig betaversion av sin fullt självkörande mjukvara till ett få antal utvalda kunder i USA. Uppdateringen är ett led i Teslas vision om en framtid där bilar kan vara helt självkörande.

Uppdateringen rullades ut med stora varningstexter, som upplyste de tidiga testpiloterna att vara extra uppmärksamma på allt bilen gör under sin automatiserade färd. Med tiden lär sig bilarna mer om omvärlden, och Tesla kommer fortsätta rulla ut funktionen till allt fler bilister under hösten.

– Självklart, i takt med att systemet samlar data, kommer det att bli mer tillförlitligt. Det är lite som att fråga sig ’Hur blir Google, som en sökmotor, bättre med tiden?’ Det är möjligt för att sökmotorn lär sig vilka länkar som användarna föredrar i sökresultatet, säger Elon Musk.

På nätet finns nu flera videos där tidiga testpiloter visar upp hur funktionen fungerar. Några av dessa videos kan du se nedan:

I nedan korta videoklipp kan du se några medlemmar i lokala bilklubben Tesla Owners Silicon Valley bli riktigt uppspelta och imponerande:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.