Så ska Volvo bli bättre på elbilar: Startar egen utveckling elmotorer

De flesta biltillverkarna arbetar med flera underleverantörer för att få in komponenter till sin bilar. Det är inget undantag för Volvos elbilar och dess eldrivna motorer.

Nu satsar dock Volvo på att utveckla egna elmotor till sina framtida elbilar. Idag öppnade man ett motorlaboratorium för elmotorer i Shanghai i Kina. Teamet i Shanghai kommer arbeta i nära samarbete med den pågående utvecklingen av elmotorer i Göteborg.

”Elmotorer en grundläggande byggsten för elektriska bilar, tillsammans med batterier och elektronik. Samspelet mellan dessa tre komponentområden är avgörande för utvecklandet av premiumelektriska bilar”, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

– Genom egen design och utveckling kan vi finjustera våra elmotorer till ännu bättre nivåer. Genom att ständigt förbättra prestandanivåer när det gäller energieffektivitet och komfort skapar vi en elektrisk körupplevelse som är unik för Volvo, säger Henrik Green, teknologichef på Volvo Personvagnar.

Det nyöppnade elmotorlaboratoriet i Shanghai kommer att fokusera på utvecklingen av elmotorer till helelektriska bilar och laddhybrider för den kommande plattformen SPA2. En plattform som bland annat ska användas till nya Volvo XC90.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.