Elbilen Lightyear 2 med 800 km i räckvidd tillbaka på banan i nytt bolag

Biltillverkaren Lightyear är tillbaka i ett nytt bolag, med fullt fokus på att fortsätta utvecklingen av Lightyear 2. En volymmodell med ett riktpris på 40 000 euro som ska erbjuda upp till 800 kilometer i räckvidd mellan laddningarna.

Det var i början av det här året som Lightyear för första gången visade upp elbilen 2. Men sedan ändrades allt, och det snabbt. Plötsligt slopade Lightyear planerna på att tillverka miljonmodellen Lightyear 0 som legat till grund för all utveckling.

Veckan efter gick sedan Lightyear i konkurs. Men eftersom det kursade bolaget inte ägde rättigheterna till Lightyear 2 var planerna att fortsätta utvecklingen. Något man nu bekräftar att man påbörjar genom en rad nya investerare.

– Jag är lättad över att vi kunde underlätta denna nylansering genom att samla in 8 miljoner euro på en dag. Detta visar vår starka tro på att bygga solelbilar med minskat beroende av elnätet för en bredare publik, säger Arnoud Aalbersberg som står bakom en av investeringsgrupperna.

Lanseringen av Lightyear 2 är planerad till 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.