Fyra bilder skapar rykten om Tesla Model 2 – men väcker flera frågor

Fyra stycken bilder på en kamouflerad bil som siktats i Kina väcker just nu många frågor. Den har hjul, bromsok och lyktor från en Tesla men en kaross som tycks komma från en Mazda CX-30.

Tesla arbetar på en kompakt bilmodell, det har Elon Musk redan bekräftat. De nya bilderna spär nu på spekulationerna om att Tesla nu är ute och testar sin kommande elbil som inofficiellt av Internet har fått namnet ”Tesla Model 2”.

Men frågorna är så klart många kring bilen som synts till. Att biltillverkare testar sin drivlinor i andra karosser tillhör inte ovanligheterna. Men att sätta dit så uppenbara attribut som Teslas lyktor och hjul väcker ju en del frågor.

Vill Tesla bli påkomna? Eller är det bara någon som vill skapa rubriker? Frågorna är så klart många och det finns antagligen inget svar på dessa idag.

Den mystiska bilen har bland annat hjul och bromsok från Tesla.

Svaret kan komma om en vecka

Den 1 mars vet vi kanske svaret. Då kommer Tesla dela med sig av del tre i sin långsiktiga strategi ”Tesla Master Plan”. Tesla har också sagt att man kommer presentera detaljerna kring en ny plattform för elbilar – som officiellt benämnts ”generation 3-plattform”. Om det kan du läsa mer om här.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.