Efter höjdarmötet: VW ska påskynda skiftet till elbilar med ny 5-årsplan

Volkswagen-koncernen ska nu påskynda sin övergång till elbilar och förnya sin mjukvarustrategi inom ramen för en ny femårig investeringsplan. Under gårdagen presenterade ledningen planerna för styrelsen, något som VW senare bekräftade i ett uttalande.

– Volkswagenkoncernen har skärpt sin produktstrategi och definierat en tydlig färdplan för mjukvara och plattformar. Detta inkluderar att påskynda elektrifieringen av fabriker och fokusera på aktiviteter med de mest attraktiva vinstområdena, skriver VW-gruppen.

Mötet var en del av Volkswagens årligt återkommande ”planeringsrundor”. Mötet skulle egentligen ha ägt rum i november, men har skjutits på fram till igår. Det var det första mötet av den här typen sedan Volkswagens nya koncernchef Oliver Blume tillträtt.

Vad mötet handlade om och de fullständiga planerna kommer Volkswagen att presentera i detalj under sin årliga mediakonferens den 14 mars.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.