Renault och Volvo kan samarbete kring liten eldriven skåpbil

Renault för diskussioner med Volvo Lastvagnar om att samarbeta kring den franska fordonstillverkarens projekt inom segmentet små urbana kommersiella fordon. Det uppger källor för Bloomberg.

Det ska mer specifikt handla om Renaults FlexEVan-projekt. En liten eldriven skåpbil för urbana sista-milen-transporter. Skåpbilen är planerad för lansering till 2026.

FlexEVan ska vara helt uppkopplad, och inkludera ett komplett ekosystem av verktyg för att planera och övervaka fordonsflottan i realtid. Målet är att minska kostnaden för användaren med minst 30 procent under lastbilens livstid.

– 30 procent är mer än kostnaden för lastbilen, uppgav Renault under en presentationen under förra hösten.

Enligt Bloombergs källor finns inga färdiga beslut om ett samarbete. Det handlar bara om pågående diskussioner. Både Volvo och Renault har nekat att kommentera uppgifterna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.