Dubbelt prisregn över Volkswagen ID. Buzz på brittisk bilmässa

Volkswagen kan nu stoltsera med att ha plockat hem dubbla utmärkelser vid brittiska bilmässan British Motor Show. Den eldrivna minibussen ID. Buzz vinner titeln ”Best Car of Year”. Samtidigt utsågs också transportbilen ID. Buzz Cargo till ”Best Light Commercial Vehicle”.

De två elbilarna hyllas för sin design och hållbarhetsegenskaper efter att ha imponerat på den internationella juryn.

– Femsitsiga och Cargo-versionerna av Volkswagens ID. Buzz är klara vinnare i sina respektive kategorier. De är ett bevis på att en helelektrisk skåpbil effektivt kan kombinera stil, hållbarhet, prestanda och funktionalitet. Det gör den till ett attraktivt val inom kommersiella fordonssektorn och utanför, säger Mike Rutherford, initiativtagaren bakom utmärkelsen.

Volkswagen ID. Buzz var länge med som en av finalisterna även i den globala utmärkelsen World Car Awards i år. Där föll dock ID. Buzz på målsnöret till förmån för Hyundai Ioniq 6 som både blev Årets bil och Årets elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.