Prisregn över Hyundai IONIQ 6 – blir Årets bil och Årets elbil

Hyundai IONIQ 6 plockade hem två anrika titlar i World Car Awards-galan i samband med New York International Auto Show. Den nya elbilen vann titeln Årets bil och Årets elbil. Dessutom vann den tävlingens designpris.

En jury med 100 biljournalister från 32 länder valde IONIQ 6 bland finalisterna i de tre kategorierna. Det är andra året i rad där Hyundai plockar hem tre utmärkelser i tävlingen. Förra året vann Hyundai IONIQ 5 i samtliga nominerade kategorier.

– Vi är glada över att få ta emot denna prestigefyllda utmärkelse två år i rad, som ett erkännande av de enorma ansträngningarna från alla talanger på Hyundai Motor Company med att introducera elbilar som IONIQ 6 på marknaden, kommenterar Jaehoon Chang, President och CEO på Hyundai Motor Company.

De övriga finalisterna i kategorin årets bil var BMW X1/iX1 och Kia Niro. I kategorin årets elbil var de två andra finalisterna BMW i7 och Lucid Air.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.