Så ser Dacias nya budget-elbil ut – 200 km för stads- och förortspendlingen

Dacia har presenterat sin första elbil för den europeiska marknaden i form av en showcar. En produktionsklar bil ska lanseras under den första halvan av 2021. Elbilen som fått namnet Dacia Spring Electric är en renodlad stads-elbil med fem sittplatser.

Den lätta och kompakta elbilen har en räckvidd på 200 km, vilket ska vara fullt tillräckligt för stadspendlaren menar Dacia. Med elbilen vill Dacia positionera sig i framkant för den prisvärda elbilsrevolutionen.

– Med sin eldrift anpassat för vardagsbruk uppfyller Dacia Spring Electric-show car de praktiska behoven som behövs för att ta sig fram i stad- och förort. Det är ett robust fordon som ger privatkunden alla fördelar med en elbil: enkel körning, tyst drift, inga vibrationer, nollutsläpp, etc. Dessutom är den lätt att ladda och behöver väldigt lite underhåll, skriver Dacia.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.