Renaults elbilskoncept – city-elbilen kan formas om till en långpendlare

Renault har presenterat framtiden genom elbilskonceptet Morphoz. Elbilen presenterar företagets vision om bilar efter 2025. Den eldrivna crossovern kommer kunna formas till två olika versioner på en speciell station. En modell anpassad för stadstrafik, kallad City Mode och modell för långresor kallad Travel Mode.

City-modellen är 4,40 meter lång och utrustad med ett batteri på 40 kWh. Det ska vara tillräckligt för en räckvidd på 400 km. Fullt tillräckligt för den som kör elbilar i stadsmiljö.

– Fordonen omvandlas till ”Travel mode” på en speciell station där det är möjligt att byta batteri på bara några sekunder, tack vare en klaff i det platta golvet, skriver Renault.

I Travel-modellen förlängs bilen något och får en längd på 4,80 meter. Ett extra batteri på 50 kWh installeras vilket ska ge en räckvidd på 700 km. När man är hemma igen byter man till det mindre batteriet igen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.