Följ Allt om Elbil

Hej, vad letar du efter?

Elbil

Volkswagen ID.4 – de första officiella detaljerna om nya SUV:en

Nu presenterar Volkswagen officiellt nästa elbil i den nya ID-familjen. Efter småelbilen Volkswagen ID.3 kommer nu Volkswagen ID.4. En eldriven familje-SUV.

Det är det tidigare konceptet Volkswagen ID. Crozz som kommer formas in i ID.4. Trots att ID.4 är en kompakt SUV är den interiört oerhört rymlig. Tack vare den elektriska drivlinan har Volkswagen kunnat ta vara på utrymmen på insidan.

Volkswagen ID.4 får en räckvidd uppåt 500 km beroende på val av batteri. Vid start kommer bilen erbjudas med endast bakhjulsdrift men längre fram kommer sedan en furhjulsdriven modell.

Föraren styr det mesta i bilen genom beröringskänsliga knappar och ytor eller genom röststyrning. ID.4 är fullt uppkopplad och kommer kunna erbjuda framtida uppdateringar.

Volkswagen ID.4 kommer tillverkas i tyska Zwickau under koldioxidneutrala former. Volkswagen går inte ut med några detaljer om när bilen lanseras, eller pris. Vi misstänker dock att den kommer i början på 2021 – då Volkswagen tillägnat 2020 till ID.3.Relaterad läsning

Skriven av

Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.

Kommentera eller läs kommentarer

Elbil

Volvo och Volkswagen är de enda biltillverkarna med tillverkning i Europa som är redo nog att ställa om till elbilar och klara EU:s mål...

Eldrift

Tysklands transportminister Andreas Scheuer vill att Tesla öppnar upp sitt nätverk av snabbladdare i landet. Anledningen är att Andreas vill säkerställa att landets laddnätverk...

Stöd Allt om Elbil

Annons

Följ oss på Facebook

Vårt nyhetsbrev

En gång i månaden skickar vi ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.

Annons
Annons