Circle K utökar sitt laddnätverk för den tunga trafiken

Pressbild: Circle K.

Circle K fortsätter utbyggnaden av sitt laddningsnätverk för eldrivna fordon. I den senaste raden av satsningar står nu 16 nya snabbladdare fördelade över fyra stationer klara för tung eldriven trafik.

De platser som nu öppnas för laddning är stationerna i Hudiksvall, Mantorp, Malmö Spillepengen och Bollebygd. Samtliga snabbladdare för den tunga trafiken har en laddeffekt på 360 kW.

Sedan tidigare har Circle K öppnat 34 laddstationer på nio platser runtom i landet. Kedjan kommer nu kunna erbjuda totalt 50 laddplatser vilket gör det till det största publika laddnätverket för tung trafik i Sverige.

– Det är alltid roligt när man är först på bollen och det är vi verkligen när det kommer till laddning av tung trafik. Vi har tydligt märkt av efterfrågan också, vår station Vädermotet har nu efter sommaren kraftigt ökat antal laddningar av tunga fordon, säger Lennart Olsson, ansvarig för laddning tung trafik på Circle K.

Inom det kommande året finns redan planer på ytterligare öppningar vilket kommer nära inpå dubbla antalet laddpunkter till 90 stycken. Dessutom kommer Circle K öppna två MCS-laddare med megawatt-effekt.

De nya laddplatserna för tung trafik är finansierade av Energimyndigheten inom ramen för Regionala elektrifieringspiloter för tunga transporter.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.