Circle K satsar på ännu snabbare snabbladdare

Pressbild: Circle K.

Circle K vässar nu sin satsning snabbladdare för elbilar genom att satsa på kraftfullare laddare med högre effekt. Nu har Circle K invigt de första nya snabbladdarna med en effekt på 400 kW vid två stationer.

Det är Circle K i Örebro Västhaga och Mölndal Söderleden som fått de nya laddarna. Totalt rör det sig om sex snabbladdare med 12 laddpunkter.


– Vi har en stark plan för att rusta Sverige för framtiden, och det arbetet pågår för fullt. Vår långa erfarenhet visar att det är viktigt att bygga på strategiskt utvalda platser, snarare än överallt. Dessutom behöver det både vara hög effekt och hög tillgänglighet till laddning på dessa platser. Därför känns det såklart väldigt bra att få Sveriges snabbaste laddare på plats, säger Jenni Alterling, Senior Manager E-mobility på Circle K.

Utbyggnaden av snabbladdare hos Circle K har gått snabbt framåt. Idag kan man erbjuda snabbladdare vid mer än en tredjedel av sina stationer. Framöver är planen att alla nya laddare för den lätta trafiken kommer att ha en effekt på 400 kW.

– Vi har höga ambitioner och det visar sig inte minst i att vi har justerat våra mål. För ett par år sedan var målet att ha 1000 ultrasnabba laddplatser år 2030, men vi kommer att vara där redan 2026. Det är verkligen ett tydligt resultat av vår målmedvetenhet, avslutar Alterling.

Idag har Circle K 565 laddplatser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.