Circle K öppnar nya snabbladdare för tung trafik i Norrbotten

Circle K har under de senaste åren börjat bygga laddinfrastruktur för eldrivna fordon. Det både för personbilar och lastbilar. I höstas öppnade företaget en stor laddstation i Göteborg speciellt utformad för lastbilar.

Nu fortsätter utbyggnaden när flera nya stationer avsedda för tung trafik öppnar i Norrbotten. Totalt öppnar tre nya stationer idag. Dessa är vid Circle K:s stationer i Kiruna Södra samt i Arvidsjaur och Gällivare. Senare i år öppnar också en fjärde station i Jokkmokk.

De fyra stationerna kommer tillsammans bilda ett nav för laddning i regionen. Totalt är det 14 nya laddplatser för tung trafik. Laddarna tillhandahålls av ABB E-mobility och kan leverera en kapacitet på upp till 360 kW.

– Laddaren som vi sätter upp hos Circle K runt om i Sverige är en av världens snabbaste och kraftfullaste vilket kommer att ge lastbilschaufförerna allt de behöver för att ladda smart, berättar Eva Kvist Östgren, chef för ABB E-mobility i Sverige.

– Att vi nu öppnar fler stationer med laddning för tung trafik på nya platser är en sann milstolpe, både för oss som företag, för transportbranschen och för regionen, säger Lennart Olsson, ansvarig för laddning tung trafik på Circle K.

Under första halvan av 2023 kommer Circle K tillsammans med ABB E-mobility sätta upp totalt 90 nya laddare vid sina stationer runtom i Sverige.

– Vår utbyggnad av laddplatser ska ligga före efterfrågan på elfordon och den här satsningen i Norrbotten visar just det, säger Lennart Olsson, ansvarig för laddning tung trafik på Circle K.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.