Porsche filar på kraftfull 7-sitsig el-SUV med stor prislapp

Porsche är i full fart med att bredda sitt sortiment av helt eldrivna modeller. Idag finns sportiga Porsche Taycan. Näst på tur stor en helt eldriven Porsche Macan som därmed blir märktes första helt eldrivna suv.

På gång är också en helt eldriven större modell som ska placera sig över Porsche Cayenne. Lanseringen är planerad till 2027 och kommer bjuda på en hel del nya teknik.

Internt går modellen under namnet K1 och VD Oliver Blume har beskrivit den som en ”en väldigt sportig tolkning av en SUV”. Den kommer erbjuda avancerade fyrhjulsdrift, högpresterande batteri och ultrasnabb snabbladdning.

AutoCar nämner detaljer som ett avancerat 920V-system som ska möjliggöra den snabba laddningen. Aktiv vätskekylning av elmotorerna ska säkerställa maximal prestanda. Det finns inga uppgifter om batterier. AutoCar skriver dock att förväntningen är en kapacitet på över 100 kWh och en räckvidd på mer än 700 kilometer.

Prismässigt kommer K1 placera sig en bra bit över 2 miljoner. Som ett svar till andra större prestandasuvar kommer den dessutom bli sjusitsig.

Porsche har som mål att 80 procent av alla nya bilar man säljer ska vara elbilar till 2030. Det ska en rad nya modeller säkerställa. Bland annat kommande Porsche Macan men också en eldriven Porsche Boxster som redan synts till i maskerad form.

Via Autocar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.