Circle K öppnar laddstation utformad för lastbilar i Göteborg

I närheten av Göteborgs hamn öppnar nu Circle K en ny snabbladdningsstation speciellt utvecklat för tung trafik. Stationen ligger vid Vädermotet och erbjuder sex stycken publika laddplatser med en effekt på upp till 360 kW per laddare.

Stationen är byggd med speciell hänsyn för lastbilar. Det innebär gott om utrymme för att svänga runt en fullstor lastbil samt att alla laddplatser kan nås från flera håll med olika sorters lastbilar.

Över en miljon lastbilar hämtar eller lämnar varje år gods i Göteborgs hamn. Hamnen har gjort en studie över lastbilarnas körmönster tillsammans med AB Volvo, Scania och Stena Line i samarbetsinitiativet Tranzero. Man har funnit att en publik laddstation i området kan underlätta en fossilfri omställning för tung trafik.

– Vi är jätteglada att Circle K antog utmaningen med ett snabbt och kraftfullt agerande. Omställning av lastbilstransporter är avgörande för att uppnå klimatmålen och med lättillgänglig, publik snabbladdning genom Station Vädermotet är en avgörande del i hamnens fossilfria infrastruktur på plats, säger Viktor Allgurén, Head of Innovation på Göteborgs Hamn AB.

Sedan tidigare erbjuder Circle K Vädermotet fyra stycken laddplatser för personbilar. Två CCS-laddare med en effekt på 150 kW och två kombinerade CCS/Chademo med en effekt på 50 kW.

– Vädermotet är ett ståtligt flaggskepp och en riktig milstolpe på väg mot en framtid av grönare transporter. Med stationens strategiska placering och smarta struktur är vi väl förberedda för marknadens framtida behov av olika drivmedel. Vädermotet har potential att bli ett viktigt nav i omställningen, säger Lennart Olsson, ansvarig för laddning tung trafik på Circle K.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.